Μακρόνησος 2013: Αφιέρωμα-Συναυλία στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Καταπληκτική Συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην "ΑΥΓΗ"...

Πρόταση Οργάνωσης Λαϊκών Επιτροπών, του Μίκη Θεοδωράκη το 1968.

Εμπρός να γίνουμε 10 τουλάχιστον, για να αποκτήσουμε οντότητα σαν ΣΠΙΘΑ-Λαυρίου.

 

Συγκρότηση και λειτουργία Σπιθών

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη είναι πλέον μια δυνατή αγωνιστική πραγματικότητα και η μόνη ελπιδοφόρα πολιτική πορεία, για μια εθνικά ανεξάρτητη και βαθειά δημοκρατική Ελλάδα.

Η άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά του, προκάλεσε την δική του άμεση παρέμβαση για την δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας σας με τον www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr, επίσημο ιστότοπο του Κινήματος, ο οποίος εμπλουτίζεται με καινούργιες λειτουργίες, όπως:

1. Στην επιλογή του μενού όλα για τις Σπίθες, επιλέγετε το Συγκρότηση Σπίθας και συμπληρώνετε ως Ομάδα Πρωτοβουλίας, (που θα πρέπει να απαρτίζεται απο 10 άτομα, τουλάχιστον), το ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση, το e-mail εαν υπάρχει, το τηλέφωνο, το επάγγελμα και την κατηγορία ηλικίας, κάθε μέλους στην αντίστοιχη στήλη.
Στη συνέχεια αναγράφετε τον Τίτλο και τον Εκπρόσωπο τής προτεινόμενης Σπίθας, με το e-mail, την διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας.
Μετά τον απαραίτητο έλεγχο πληρότητος όλων των στοιχείων η ομάδα θα επισημοποιείται ως Σπίθα και θα αναρτάται απο την διαχείριση τού ιστοτόπου στην υποεπιλογή Οι Σπίθες στην Ελλάδα.

2. Το υποπεδίο Αποφάσεις Συνεδριάσεων Σπιθών, δημιουργήθηκε για την ανάρτηση από τις ίδιες τις Σπίθες, με κωδικό που θα τούς παραδίνεται ταυτόχρονα με την ανακήρυξή τους, αποφάσεων και ανακοινώσεων από τις συναντήσεις τους.

Για τον καθορισμό του τίτλου μιας Σπίθας, θα πρέπει να επιλέγεται ως εδαφική έκτασή της, ο στενώτερος γεωγραφικός χώρος, όπως είναι η τοπική ή δημοτική κοινότητα στην περιφέρεια, και η γειτονιά ή η συνοικία στις μεγάλες πόλεις.
Είναι προφανές ότι το μικρό γεωγραφικό μέγεθος το απαιτούν, τόσο η δομή ενός λαϊκού κινήματος, στο οποίο είναι αναγκαία η κατά το δυνατόν πλησιέστερη σχέση τής οργάνωσης με τον απλό πολίτη, όσο και η ανάγκη διεύρυνσης τού Κινήματος, με την δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων Σπιθών. 
Παράλληλα θα μπορούν να σχηματίσουν Σπίθα άτομα, με επαγγελματική, ή φιλική σχέση, ή τον όποιο συλλογικό δεσμό, το όνομα τής οποίας, όμως, δεν θα μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρα κοινωνικά σύνολα. 
Συλλογικοί φορείς μπορούν να προσχωρούν στο Κίνημα, εγγράφοντας 10 τουλάχιστον μέλη τους, προσθέτοντας στον τίτλο τους το Σπίθα.

Βασικό μέλημα όλων μας, στην λειτουργία των Σπιθών είναι να εδραιωθεί το αίσθημα τής ενότητας, ώστε κάθε απόφαση να είναι αποτέλεσμα ομόθυμης συνενόησης. Προτείνεται μια συνάντηση κάθε εβδομάδα, για την ελεύθερη διατύπωση απόψεων, ακόμη και τελείως αντιθέτων, με στόχο την κατάληξη σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις, μετά απο καλής διάθεσης συζήτηση.
Σε κάθε συνάντηση, ένα απο τα μέλη, διαφορετικό κάθε φορά, θα έχει οριστεί να φέρνει μια δισέλιδη εισήγηση, η οποία θα συζητείται, με δικό του συντονισμό, με στόχο να παίρνονταιαποφάσεις, μετα την λήψη τών οποίων θα σταματά ο περαιτέρω σχολιασμός, και θα στηρίζεται, απο όλους η εφαρμογή τους, με την ίδια θέρμη με την οποία υποστήριξε ο καθένας τις απόψεις του.
Η απόφαση αυτή, ή απόσπασμά της που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις, θα αναρτάται στο Forum τού ιστοτόπου.

Η σύμπνοια στην λήψη και η πειθαρχία στην εκτέλεση τών αποφάσεων πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο κανόνα λειτουργίας τών Σπιθών, απο την δράση τών οποίων εξαρτάται η νικηφόρα πορεία τού Κινήματός μας.
Η πίστη σας στο Κίνημα και οι αγώνες σας, είναι η μεγάλη λαϊκή δύναμη που θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό μας σύστημα και θα ξαναδώσει περηφάνεια στον ταπεινωμένο Λαό μας.

Περιμένουμε την επικοινωνία σας.

Ο υπεύθυνος των οργανώσεων
Ι. Γ.Δημητροκάλλης

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΥΞΗΣΗ της νεφοκάλυψης-ψύξης-πλημμυρών από τις ηφαιστειακές εκρήξεις ΑΥΞΑΝΕΙ τις καταστροφές στη γεωργία, ΑΥΞΑΝΕΙ τιμές-πείνα-λιμούς...:
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

    Από τα τέλη Νοεμβρίου τα ηφαίστεια Kizimen, Sheveluch, Karymsky και Kliuchevskoihave εκρήγνυνται σχεδόν συνεχώς. Τα ηφαίστεια στο ανατολικό τμήμα της Καμτσάτκα είναι ασυνήθιστα ενεργά τους τελευταίους έξι μήνες. Η σκόνη τους εξέτρεψε τους ανέμους στην περιοχή της Αρκτικής, και ώθησαν κρύο αέρα πάνω από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική, προκαλώντας τον ασυνήθιστα ψυχρό χειμώνα, λένε οι επιστήμονες.
    Αυτή η σειρά των ηφαιστείων, 29 εκ των οποίων είναι ενεργά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα φέτος, καταστρέφοντας σοδειές σε όλη την υδρόγειο και ανεβάζοντας στα ύψη τις τιμές των τροφίμων, ενώ θα προκαλεί έναν δεύτερο συνεχόμενο βαρύ χειμώνα .
    www.telegraph.co.uk/sponsored/russianow/business/8348504/Volcano-eruptions-cause-prices-to-rise.html
    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ σε προγνώσεις αστροφυσικός-κλιματολόγος:
    «Ο Κόρμπιν μοιάζει να αποδεικνύεται σωστός στο 85% των περιπτώσεων και σοβαροί επιχειρηματίες -κυρίως καλλιεργητές- αρχίζουν να βασίζονται στις προβλέψεις του. Μάλιστα, στα μάτια ορισμένων «αυτός ντροπιάζει τη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους πολίτες εθνική μετεωρολογική υπηρεσία», σχολιάζει από τη μεριά του, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Daily Telegraph», ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
    «Η παγκόσμια υπερθέρμανση τελείωσε και ο πλανήτης ξεκίνησε να ψύχεται και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βρετανός αστροφυσικός, για τον οποίο η κακοκαιρία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κόρμπιν, μια νέα «μίνι εποχή των παγετώνων» είναι πιθανό να μας έχει χτυπήσει την πόρτα έως το 2035.
    www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/8213058/The-man-who-repeatedly-beats-the-Met-Office-at-its-own-game.html

    £100m: the staggering cost of Britain's worst winter
    5th March 2011
    Santa Maria Volcano, Guatemala
    On 3rd March an explosion occurred from Caliente crater at Santa Maria volcano in Guatemala. Ash emissions reached 10,800 ft above sea level and produced ashfall in towns to the west and southwest of the volcano. The explosion generated a pyroclastic flow which moved 2.5 km down the southwest flank. Activity continued on 4th March with moderate explosions ejecting ash to a height of 11,000 ft above sea level, and ash fall on surrounding farms.
    Fuego Volcano, Guatemala
    Eruptions continue at Fuego volcano, Guatemala. During the night incandescent explosions ejected lava 100 m above the crater and sent avalanches down surrounding valleys. Rumbling sounds were heard and audible degassing lasted up to six minutes at a time. Ash emissions reached a height of 800 m above the crater and drifted south and southwest.

    Kilauea Volcano, Hawaii
    Kilauea volcano in Hawaii continues to erupt. Along the east rift zone lava is erupting from Pu'u O'o crater covering the western crater floor. On the coastal plain near Kalapana, surface lava flows have reached within 1 km of highway 130. At the summit of Kilauea lava in the vent of Halemaumau reached a level of 70 m below the surface. Seismic tremor at the summit is sometimes accompanied by rockfall in the vent.
    http://www.volcanolive.com/news.html

    ΝΑΣΑ (http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability) και ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από την αύξηση της παγκόσμιας ηφαιστειακής νεφοκάλυψης και τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας.
    Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.
    http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Λαυρεωτικής κατά των ΧΥΤΑ-Υ κλπ, σήμερα Τετάρτη, 16-2-2011, ώρα 18.30'
Μετά, ώρα 20.00' στο Μπλόκο Κερατέας ζωντανά: ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.